Syndig god iskrem – og litt ekstra kliss

Jada. Jeg vet at det er populært å hate valentine’s day. Jeg vet at mange får frysninger bare man snakker om det, og at handelsstanden tjener på oss som villig vekk løper til butikken for å kjøpe en ekstra oppmerksomhet til kjæresten (eller oss selv). Det får bare være.

En innrømmelse: Jeg heter Maren, og jeg elsker valentine’s day. Jeg elsker romantikk. Og det trenger ikke å være middag ved et dekket bord hvor en italiener med bart vuggende spiller et eller annet strengeinstrument mens rettene kommer mot oss en etter en, og det glitrer i tusenvis av lyslenker rundt oss. Det er ikke romantikk. Ikke nødvendigvis.

Romantikk for meg, er at han sender melding på vei hjem fra jobb og ber meg gå ut og se på den helt spesielt vakre himmelen. Romantikk for meg er når han lager noe ekstra godt til middag, nesten uten at jeg visste det. Romantikk for meg er når han gir meg en lang klem etter jobb, bare fordi, eller når han får meg til å le så jeg nesten ramler i bakken. Romantikk for meg er alle de små tingene som utgjør hverdagen, hvor man ser hverandre, og viser at man tenker på hverandre. Det er å gjøre det lille ekstra, selv når man ikke hadde mye å gi. Det er å bry seg, selv om man trenger omsorg selv. Å lytte, selv om man helst vil snakke. Romantikken er uselvisk, omsorgsfull og leken.

… Og valentine’s day er for meg et påskudd til å vise litt ekstra omsorg, se hverandre enda litt mer, og ikke minst en unnskyldning for å spise ekstra godt. 

Nuvel, nok kliss. Her har du nøkkelen til å vise partneren din at du er glad i hen: Hjemmelagd is, gjort på 1-2-3 og helt uten ismaskin. Denne isen, som er en suksess i denne familien, er ikke bare enkel å lage. Den er også veldig god, den smaker ekte, og den krever ikke spesielt dyre ingredienser. Kanskje bortsett fra vaniljestanga, da, som du kan velge å kjøpe på innvanderbutikk. Eller erstatte med vaniljesukker.

Oppskriften tok litt prøving og feiling å finne ut av, men nå er jeg greit fornøyd. Jeg bruker den som basis, og sper på litt med ymse gode smaker hvis jeg har lyst til at den skal smake noe annet enn vanilje. Svigerfar er svak for varianten med salt karamell og mørke sjokoladebiter. Samboeren min har en forkjærlighet for sjokoladevarianten. Det beste med denne oppskriften, er at du kan smake til underveis …

Syndig god iskrem 

(Oppskriften gir cirka 1 liter is)

Dette trenger du: 

  • En liten kartong kremfløte (3 dl.)
  • En boks søtet(!) kondensert melk. Det er veldig viktig at den er søtet.
  • En vaniljestang (eller to ts. vaniljesukker)
  • Litt sukker til å piske opp fløten med

Slik gjør du det: 

Visp opp kremfløten sammen med litt sukker, og ha så i den søtede kondenserte melken. Visp videre, gjerne fem minutter eller mer. Isen skal få en «fluffy» og deilig konsistens.

La den stå i fryseren minst tre timer før du tar den ut. Den tåler fint å serveres alene, men passer også perfekt til både bær, cookies, brownies eller topping. 

Åh, det glemte jeg nesten: 

For å lage sjokoladeisen, smaker jeg til med noen spiseskjeer bakekakao. I tillegg hakker jeg opp en plate selskaps-sjokolade og har oppi til sist. Når jeg lager karamell-isen har jeg oppi en rikelig mengde av favoritt-karamellsausen min, og smaker til med salt.

Trikset er å tilføre de andre smakene først når isen er blandet og har oppnådd riktig konsistens.

Skal du feire valentine’s day?

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *